13.6.2013

Unelma on suomalainen naisen etunimi, Unelma on myös yleinen huonekasvi joka on sukua ruokaparsalle -wikipedia

P6130009

Useimalle meistä sanasta unelma, ei tule ensimmäisenä mieleen kasvi jota lisätään gerberoiden viereen leikkokukkakimppuihin tai pullantuoksuinen Unelma-täti Lempäälästä, vaan ihan jotain muuta, sanalla voi olla joko kasvot valaiseva vaikutus, kun kuvittelet itsesi juuri siinä pääsi sisällä sijaitsevassa täydellisessä Italialaisessa bistrossa syömässä hyvää tomaatti-mozzarrella focacciaa. Näissä mielikuvissa tukkasi on tietenkin kymmenen senttiä pidempi, kullanväriset raidat hieman hohtavampia ja vieressä istuvan boheemin taiteilijamiehesi parransänki juuri sopivan seksikäs, eikä yhtään suttuinen.

Tähän mielikuvaan on helppo uppouta ja voit jo melkein kuulla kaupungin hälyn, melun ja vieraan kielen korvissasi, kun PAM kahvikuppi on lattialla kolmena palasena oman pikkukeittiön pikkulattialla kun pitelet kädessäsi vaaleanpunaista tiskiharjaa, tai sitten huomaatkin istuvasi raflassa selittäen ystävällesi äskeistä mielikuvaa suu täynnä pannupitsaa.

Sana unelma joka saa toisten mielikuvituksen laukkaamaan mitä ihmeellisimpiin paikkoihin, saa toiset vetämään syvään henkeä ja ihon kananlihalle ajatuksesta, että hui kauhistus, pitäiskö mun ajatella päivääkään pidemmälle.

P6130016

Itse tunnustaudun unlmoijaksi jolla on aina välillä ehkä hieman vaikeuksia pitää realistisia mittakaavoja haaveissaan, mutta eikö englanninkielinen vastine tälle meidän sanallemme anna luvan juuri tälläiseen välillä hupsun suureelliseen ajatteluun. "Dreams are successions of images, ideas, emotions, and sensations that occur involuntarily in the mind during certain stages of sleep" eli kuvia, ideoita ja tunteita.

P6130010

Ei mulla muuta tänään, mä jään vielä unelmoimaan, haaveilemaan ja ehtä kohta toivottavasti uneksimaan nyt vaikka ensin siitä tomaatti-mozzarella focacciasta, tän haaveen voin jo nimittäin toteuttaa huomenna lounasaikaan!

Meikä toivottaa hyvät yöt, pus

4 kommenttia:

  1. Tykkään paljon tavastasi kirjoittaa :). Kiva kun on joku muukin pohtimassa asioita ;). Itse olen melkoinen unelmoija ja joskus (useammin) pitäisi lisätä joukkoon raakaa realiteettia

    KickStartMyHeartIina

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana asu! :)

    http://j-ennas.blogspot.fi/

    VastaaPoista