11.6.2013

Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. -wikipedia

IMG_1134

IMG_1250


IMG_1204

IMG_1161

Kun googlaan sanan onnellisuus törmään linkkeihin kuten "treenaa itsesi onnelliseksi, "mistä onnellisuus työelämässä syntyy?", "onnellisuus parisuhteessa" ja jopa "miten voi tulla onnelliseksi?" Internetin hakukoneiden ja niiden tuomien sivujen avulla yritän kahlata läpi termejä jota niin simppeli sana kuin onnellisuus voi tuoda mukanaan. Yksi niistä pysäyttää ja se on ylipositiivisuus, se kolahtaa koska myönnän sortuvani itsekin tähän usein. Ongelmia tai vaikeuksia kohdatessa reaktio on vähän kuin fake it til you make it. Mutta nou hätä, kyllä se maailma sieltä sitten herättelee käsittelemään harmin aiheet, ja hyvä niin.

Tutkin lisää ja samalla mietin, että vaikka olisi kaksi syytä olla onneton niin aina löytyy kaksikymmentä syytä olla onnellinen, nyt te varmaan ajattelette että niiiiin varmaan, mutta totta se on uskokaa tai älkää, koska, vaikka onnettomuuden aiheet olisivat niitä ainakin Kiinan kokoisia ja niitä onnelisuuden aiheita voisi verratta tähän meidän rakkaaseen kotimaahan, niin mitä sitten, iloitaan murusista.

Ja kun olen jo hukkumassa googlen tuomien sivujen psykologisiin termeihin onnesta, törmään pikkuisen piskuisiin aforismeihin tästä ihmisiä niin aina ja ikuisesti kiinnostavasta, kiistellystä ja arvaamattomasta tunnetilasta. Hihityttää jo vähän!

Ei sinun tarvitse saada kaikkea. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?
- Tuntematon

Jos et löydä onnea siitä missä olet, mistä muualta kuvittelet sen löytyvän?
- Tuntematon

Liian puhtaassa vedessä ei ole kaloja.
- Tuntematon

On vain kaksi tapaa elää elämää.
Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä.
Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä.
- Albert Einstein


Ylipositiivista kirjoittelua, ei suinkaan tyypit, vaan maanantaiangstin aiheuttamaa pohdintaa josta näköjään tulikin ihan hemmettin positiivinen ja taas voin todeta, että hyvä niin!
Päädyin siis siirtämään muutamat kuvat puhelimesta koneelle ja muistamaan, että tää blogikin voisi kaivata pieniä onnenhiukkasia ja ylipäätään hieman huomiota ja ajattelin että hämärän turvin uskallan ehkä julkaista tänne pienen tekstinpätkän ja tän päivän mietintöjä.

Meiksi kiittä ja kuittaa tältä illalta!

IMG_1155

3 kommenttia:

  1. JEEAAAHH! Vihdoinkin postaus. Kaunis Sara!
    On se Laurakin kaunis. :)

    VastaaPoista